Καλαμάτα: Αθωώθηκε πανηγυρικά ο Κουφαλάκος

12:32 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αθώο κήρυξε τον Παναγιώτη Κουφαλάκο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης σήμερα το πρωί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης. Συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου του 2013, και ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για την κινητοποίηση, με την ιδιότητα του γραμματέα της

Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Ο τότε διευθυντής του σχολείο υπέβαλε μήνυση και ο κ. Κουφαλάκος βρέθηκε στο εδώλιο ως εξωσχολικός για παράνομη εισβολή σε σχολικό χώρο.

«Είναι μια σημαντική απόφαση της δικαιοσύνης και το μήνυμα προς όλους είναι σαφές, ότι η συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί. Είναι αδιανόητο ο εκπρόσωπος των γονέων να χαρακτηρίζεται εξωσχολικός και να διώκεται από το σχολικό χώρο από τον ίδιο τον διευθυντή. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Την ικανοποίηση του για τη δικαίωση του Παναγιώτη Κουφαλάκου εξέφρασε κι ο δικηγόρος του, Αντώνης Κατσάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα