Καλά νέα για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

12:05 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα στον οργανισμό ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων – νυν Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) με θέμα το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Παναγιώτης Κουτάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Ελένη Φωκίωνος

και η Πρόεδρος ΚΤΥΠ Α.Ε Ιωάννα Κοντούλη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που εμπόδισαν την ανέγερση νέου κτηρίου για το μουσικό σχολείο.


Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής του Σύριζα Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, τόνισε ότι έγινε μια διεξοδική συζήτηση για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την ανέγερση νέου κτηρίου. Για το μουσικό σχολείο σημείωσε ότι είναι αδιανόητο ολόκληρος ο νομός Ξάνθης να μην έχει ένα μουσικό σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τόνισε πως ο οργανισμός ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) έχει ήδη ειδοποιηθεί και πως στις αρχές του Σεπτέμβρη ειδικό κλιμάκιο του οργανισμού θα επισκεφτεί την Ξάνθη για να δει το οικόπεδο που προτείνει ο Δήμος Αβδήρων για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.
Την προσπάθεια αυτή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στηρίζουν με επιστολές τους η Δήμητρα Γαλάνη, η Νένα Βενετσάνου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, πολλοί ακόμη τραγουδοποιοί και καλλιτέχνες καθώς επίσης και ο σύνθετης Μίμης Πλέσσας.


Στην επιστολή στήριξης του ο κ. Πλέσσας αναφέρει:
«Σας υπόσχομαι πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενημερώσω, να ενθουσιάσω και να πείσω όσους περισσότερους μπορώ να σπεύσουν και με την υπογραφή τους να βοηθήσουν την τόσο φιλότιμη και αξιέπαινη προσπάθειά σας.
Με την επιστολή σας για βοήθεια θυμήθηκα την εποχή που με άξιους συναδέλφους ιδρύσαμε σαράντα μουσικά σχολεία που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.
Κι αν προσθέτει ο λόγος μου, ένα μουσικό σχολείο είναι πάντα ένας φάρος πολιτισμού.
Με εκτίμηση
Μίμης Πλέσσας
Συνθέτης »

Keywords
Τυχαία Θέματα