Καμπάνα για την εξαπάτηση ποδοσφαιριστή

09:20 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε χθες από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ένας 32χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος παριστάνοντας τον πιλότο εξαπάτησε τον ποδοσφαιριστή, Γιάννη Αμανατίδη, αποσπώντας του ποσό 50.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2007 στο Ηράκλειο, όπου ο Αμανατίδης βρισκόταν για αγώνες με την Εθνική στο πλαίσιο της προκριματικής

φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο κατηγορούμενους του συστήθηκε ως κυβερνήτης αεροσκάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας και προσωπικός φίλος του προέδρου της εταιρείας.
Την εποχή εκείνη ο Αμανατίδης αγωνιζόταν στη Γερμανία και ο 32χρονος του είπε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει για τον ποδοσφαιριστή, την τότε σύντροφό του και μέλη της οικογένειάς του, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από και προς τη Γερμανία, με έκπτωση της τάξης του 40-45%.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής εμπιστεύθηκε τον Ηρακλειώτη και του γνωστοποίησε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας. Έκτοτε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αγόραζε εισιτήρια για ταξίδια από και προς τη Γερμανία, όχι όμως για τον Αμανατίδη, ο οποίος πλήρωνε το λογαριασμό, αλλά για συγγενικά του πρόσωπα ή και για τρίτους στους οποίους πουλούσε τα εισιτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα