Ιταλία: Ο κορονοϊός έφθασε με ταξί στο Bergamo;

12:14 29/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίσθηση προκαλεί πρόσφατη αποκάλυψη πως επιχειρηματίες της περιοχής του Bergamo, προερχόμενοι ακόμα και από την Ανατολή, έκαναν χρήση ταξί από ευρωπαϊκά αεροδρόμια και εισέρχονταν σε ιταλικό έδαφος δίχως να υποβληθούν σε υγειονομικούς ελέγχους ή υποχρεωτική καραντίνα.

Έρευνα της εισαγγελίας που διερευνά τους θανάτους, εκείνου του χρονικού διαστήματος αλλά και τυχόν ευθύνες προς απόδοση, έφερε στο φώς αυτό το γεγονός, το οποίο προκαλεί μεγίστη ανησυχία και αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή για τυχόν ‘τρύπες’ στο

μέτωπο της μάχης κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Η γνωστή εφημερίδα La Repubblica αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες των περιστατικών αυτών μέσα από μια συνέντευξη σε οδηγό, μέλος της επαγγελματικής κατηγορίας αυτοκινητιστών η οποία είχε άδεια ελεύθερης διακίνησης κυκλοφορίας κατά την διάρκεια του εγκλεισμού και που ανακρίθηκε από την εισαγγελία στα πλαίσια μιας ευρύτερης έρευνας. Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγες εβδομάδες ο Πρωθυπουργός Conte έδωσε κατάθεση στην εισαγγελία του Bergamo για το ίδιο θέμα.

Ο οδηγός του ταξί, ο οποίος και συνεργάζεται επαγγελματικά περίπου 30 χρόνια με τις εταιρείες της Val Seriana (με έδρα τις πόλεις του Alzano Lombardo και του Nembro, οι πιο χτυπημένες από τον κορονοϊό) υπογράμμισε πως υπήρξαν δύο φάσεις – μια πρίν και μια μετά την επιβολή του Ιταλικού εγκλεισμού στα μέσα Μαρτίου – κατά τις οποίες ενδέχεται να ακολούθησε μια επιφανειακή αντιμετώπιση του υγειονομικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, πριν απο το lockdown, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό (συνήθως Ανατολικής προέλευσης, με transit σε Ευρωπαϊκά αεροδρόμια) φαίνεται να εισέρχονταν κανονικά στην χώρα χωρίς την επιβολή καραντίνας.

Μετά τον εγκλεισμό όμως, όταν τα ιταλικά αεροδρόμια έκλεισαν, οι πελάτες του ζητούσαν η παραλαβή του επιβάτη να γίνει σε αεροδρόμια της Νίκαιας, της Ζυρίχης ή του Lugano της Ελβετίας. Όταν το αγοραίο ταξί δεν μπορούσε να φτάσει στο αεροδρόμιο, τότε λάμβανε μέρος μία ‘σκυταλοδρομία’, με ένα ντόπιο ταξί ώστε να μεταφέρει τον επιχειρηματία μέχρι τα σύνορα και από εκεί να τον παραλάβει ένα άλλο ταξί με τη σειρά του – και στην προκειμένη περίπτωση, φυσικά, πάλι δίχως τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα καραντίνας ή άλλου είδους έλεγχο.

Ο οδηγός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πελάτες του να αρρώστησαν απο CoViD-19, κάτι που θα βοηθήσει του ανακριτές να ιχνηλατήσουν την πιθανή διάδοση του ιού μέσω αυτής της σκυταλοδρομίας … V.I.P. Class!

Πηγή ΕΡΤ Ανταπόκριση-Ιταλία Κρίστιαν Μαυρής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα