Ισπανία: Σε κατάσταση συναγερμού 27 περιοχές λόγω καύσωνα

13:01 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πορτοκαλί αλλά και κόκκινο συναγερμό «υποδέχονται» οι ισπανικές αρχές τον αφρικανικό καύσωνα. Αιχμή οι 45 οC που αναμένονται στην Ανδαλουσία, στην Κόρδοβα και στην Χαέν. Θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών σε 27 περιοχές, ενώ οι αέριες μάζες από την Αφρική θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα στη μισή Ιβηρική Χερσόνησο.

«Ο αέρας άρχισε να θερμαίνεται διότι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πολύ γρήγορα, κατά οκτώ έως δέκα βαθμούς, από τη Δευτέρα», αναφέρει η εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Aemet, Ντέλια Γκουτιέρεθ, συνηγορώντας πάντως ότι ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί από την

Παρασκευή.

Υπενθυμίζοντας ότι μέχρι χθες, το σκηνικό ήταν φθινοπωρινό, η Aemet τονίζει:

«Εκείνο που είναι πρωτοφανές είναι τα ατμοσφαιρικά ανεβοκατεβάσματα που βιώσαμε, πρώτα να έχουμε ημέρες με μεγάλη ζέστη για την εποχή και μετά ν’ ακολουθεί σημαντική αστάθεια, με πτώση θερμοκρασιών και κατακλυσμιαίες βροχές και πάλι σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας».

After summer rainstorms, Spain set for a new heat wave via @el_pais

On Line English (@OLE_Marjory) July 12, 2017

Σε αντίθεση με το κύμα καύσωνα του Ιουνίου, οι Ισπανοί μετεωρολόγοι δεν μιλούν σήμερα για πρωτόγνωρο φαινόμενο, αλλά αντίθετα «για τυπική ζέστη για τα μέσα Ιουλίου» στην Ιβηρική Χερσόνησο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Καμίνι η χώρα το επόμενο 48ωρο-Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα