Ηράκλειο: Ζητείται υπουργική «αρωγή» για το φράγμα του Βαρσαμά

18:32 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το φράγμα, στη θέση «Βαρσαμάς» που χαρακτηρίζεται ως ένα εξαιρετικής σημασίας διαδημοτικό έργο, που θα μπορέσει να τροφοδοτεί με νερό ύδρευσης και άρδευσης τους ορεινούς όγκους του Μαλεβιζίου και την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων, συζητήθηκε σε σύσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τους δημάρχους Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη και Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη.

Στη συνάντηση εργασίας, οι δυο δήμαρχοι παρουσίασαν στον υπουργό την σχετική προμελέτη που έχει εκπονηθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης,

εξέθεσαν όλες τις πτυχές του προβλήματος και ζήτησαν τη συνδρομή του για την χρηματοδότηση της κύριας μελέτης, ύψους 300.000 ευρώ, έτσι ώστε να ωριμάσει το έργο και να ενταχθεί σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η κατασκευή του.

Το φράγμα θα μπορεί να παρέχει περίπου 3.500.000 κυβικά μέτρα νερό στους γύρω οικισμούς (Ανώγεια, Γωνιές, Αστυράκι, Αιδονοχώρι, Καμαριώτη, κα) και να απαλλάξει τους δήμους από τον βραχνά του τεράστιου κόστους λειτουργίας των γεωτρήσεων.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, τόνισε: «Παρουσιάσαμε στον υπουργό την αρχή και τον στόχο της συνεργασίας μας με τον ΟΑΚ και την προσπάθεια κατασκευής πλήρους φακέλου για το διαδημοτικό έργο του φράγματος στο Βαρσαμά. Ένα έργο συνεργασίας, που αφορά δύο δήμους, δύο αντιπεριφέρειες και στοχεύει κυρίως στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, μίλησε για ένα οραματικό έργο, με τεράστιο αναπτυξιακό χαρακτήρα. «Ένα έργο που θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης που αντιμετωπίζουμε στη συγκεκριμένη περιοχή, άπαξ και διαπαντός. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, πιστοί στο όραμά μας για το Μαλεβίζι, προσηλωμένοι στις δυναμικές προοπτικές που μπορούν να έχουν οι διαδημοτικές συνεργασίες, με γνώμονα πάντα ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τους κατοίκους του». – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα