Ηράκλειο: Στη Γ.Σ. του Eurocities o δήμος της πόλης

21:24 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή πόλεων της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε, στο Μιλάνο, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Eurocities, του μεγαλύτερου δικτύου πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτονικών χωρών.

Ο δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας για την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση με εκπρόσωπο τον εντεταλμένο

σύμβουλο Τουρισμού, Gian Αndrea Garancini. Στόχος του δήμου είναι η επανενεργοποίηση των σχέσεων με σημαντικές πόλεις, ώστε να ενδυναμωθεί ο ρόλος του στις ομάδες εργασίας που αφορούν την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Μεταξύ άλλων, ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον νέο πρόεδρο του Eurocities και δήμαρχο Γκεντ Ντανιέλ Τερμόν, καθώς και τον δήμαρχο Μιλάνου, G. Sala, με τον οποίο συζητήθηκαν οι δυνατότητες πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και θέματα τουριστικής προβολής του Ηρακλείου. Η επόμενη Γενική Συνέλευση- όπως ανακοινώθηκε- θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, τον Νοέμβριο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα