Ηράκλειο: Με κατάθεση στεφανιών η γιορτή του Πολυτεχνείου

16:57 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς προβλήματα γιορτάστηκε το πρωί η επέτειος στης εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Ηράκλειο, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, να καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας.  

Ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές, Σωκράτη

Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης. Στην κατάθεση του στεφάνου, μαζί με τους βουλευτές, παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος και μέλη από το Ηράκλειο που συμμετείχαν στην φοιτητική εξέγερση του ‘73. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων, εκπρόσωπος της Νεολαίας του κόμματος και ο συντονιστής της Ν.Ε., Δημήτρης Κλαράκης.

«Οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας μας αναγκάζουν για πρώτη φορά, 47 χρόνια από την ιστορική εξέγερση, να μην πραγματοποιήσουμε φέτος συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου. Θεωρούμε την αποχή μας αυτονόητη υποχρέωση και στάση υπευθυνότητας απέναντι στη συλλογική προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, διασφάλισης της δημόσιας υγείας και προστασίας του λαού μας και διατηρούμε την βεβαιότητα ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχουμε πάνω από όλα ο ένας τον άλλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Το ΚΚΕ

Λίγη ώρα αργότερα στον ίδιο χώρο κατέθεσαν στεφάνια στελέχη της οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ, με συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, ανάρτησαν πανό και εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων.

Την ίδια ώρα, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν ελέγχους σε όλους με τον  πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, να τονίζει: «Καταγγέλλουμε ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης, που πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, η αστυνομία με εντολές άνωθεν έκανε έλεγχο σε όλους τους συμμετέχοντες. Αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Ο  Ανδρέας Κοκοσάλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ σημείωσε: «Κάναμε κουρελόχαρτο την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση που επιδιώκει να ενισχύσει τον αυταρχισμό της».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα