Ηράκλειο: Ενημερώθηκαν μαθητές από τον επικεφαλής της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

07:29 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και στη συνεργασία φορέων, οικογένειας, εκπαίδευσης, πολιτών με την Αστυνομία για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και κάθε παραβατικότητας στο διαδίκτυο, στόχευε η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο και στη Μεσαρά με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Ελληνική Αστυνομία, τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

του 3ου Λυκείου, του ΓΕΛ Ασημίου και του 3ου Γενικού Λυκείου.

Κατά τη διημερίδα που έγινε στο Ασήμι, στο Αστυνομικό Μέγαρο και στον κινηματογράφο Αστόρια με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων, φορέων, και πολιτών ο διευθυντής δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ Γιώργος Παπαπροδρόμου και ο ψυχολόγος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Γιώργος Νάκος αναφέρθηκαν στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την καθημερινή έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τους ίδιους, βασικότερος θεωρείται ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η αποπλάνηση ανηλίκων, που συναντάται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συνολικά ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο.
«Δεν λέμε όχι στο διαδίκτυο, έχει πάρα πολλά θετικά. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε τα προβλήματα, τις απειλές και τους κινδύνους που υπάρχουν προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια» τόνισε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Παπαπροδρόμου.
Επίσης τα στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προέτρεψαν και προτρέπουν όσους γονείς έχουν βάσιμες υποψίες ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα κάποιας εκ των διαδικτυακών απειλών ή επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση μπορούν να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή 11188, στο www.cyberkid.gr και στο www.cyberalert.gr. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα