ΗΠΑ: Δημοσιεύματα για «αποχώρηση από τη Συμφωνία για το Κλίμα» και «πληρωμένους διαδηλωτές»

14:11 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πολλοί από τους διαδηλωτές είναι πληρωμένοι επαγγελματίες», δήλωσε Κέλι Ανν Κόνγουεϊ υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και από την εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «να ενημερώσουν όσους διαδηλώνουν ότι «εξελέγη νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ».

Αποστασιοποιείται ωστόσο, ο

Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τονίζοντας από το αμερικανικό δίκτυο CNN ότι «οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια, προστατεύονται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ και πραγματοποιούνται με ειρηνικό τρόπο».

“Εάν εσείς πετύχετε, τότε, θα πετύχει η χώρα,” δήλωνε την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος ο Μπαράκ Ομπάμα, υπενθυμίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι και η Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε την ήττα της σχολιάζοντας ότι «πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ».

«Εύφλεκτη» χαρακτηρίζεται πάντως η διαρροή από το επιτελείο Τραμπ, ότι «αναζητείται τρόπος αποχώρησης από τη διεθνή συμφωνία για το Κλίμα, τόσο άμεσα ώστε να παρακαμφθεί και το πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας, που απαιτεί χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ την προηγούμενη Τρίτη, διάφορες χώρες από την Κίνα μέχρι τα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η οποία υπογράφτηκε το 2015 με τη συμμετοχή 200 χωρών.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη “απάτη,” ενώ έχει εξαγγείλει την αποχώρηση των ΗΠΑ από την εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας, την οποία υποστήριξε θερμά ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα