Ημερίδα για την προστασία των ζώων

14:48 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου η Ημερίδα ενημέρωσης των αστυνομικών του Α.Τ. Τυρνάβου και υπαλλήλων του Δήμου Τυρνάβου με θέμα «Η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας».

Η ημερίδα ήταν μια ευκαιρία για συζήτηση και συντονισμό μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών, στην προσπάθεια του Δήμου Τυρνάβου τόσο για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα όπως ο περιορισμός των ανεξέλεγκτων

γεννήσεων, η παράλειψη της σήμανσης καθώς και το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση περιστατικών παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μετά τις παρουσιάσεις που έκαναν ο Δρ. Δημήτριος Γκουγκουλής, εκπρόσωπος του Κτηνιατρικού συλλόγου Λάρισας και η Δρ. Μαρία Κοντού, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία διευκρινίστηκαν πολλά σημεία της νομοθεσίας που αφορούν τον έλεγχο και την εφαρμογή της.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δ/της του Α.Τ. Τυρνάβου Αστυνόμος Α΄ κ. Κωσταρέλος Μαργαρίτης, ο Υπ/της Υπαστυνόμος κ. Πατσιαούρας Γεώργιος, στελέχη του Α.Τ. Τυρνάβου και υπάλληλοι του Δήμου Τυρνάβου.

Το βασικό συμπέρασμα, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Τσιόπας, είναι η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων, κτηνιάτρων, φιλοζωικών σωματείων και πολιτών, γιατί η συνδρομή όλων είναι απαραίτητη καθώς αποτελεί νομική και ηθική υποχρέωση όλων μας η προστασία των ζώων.

Keywords
Τυχαία Θέματα