Ημερίδα – «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ Βελγίου και Ζακύνθου

22:14 27/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημερίδα με θέμα «Συνδέοντας την ιατρική, την ιστορία και τον πολιτισμό» διοργανώνεται αύριο, Κυριακή στις 11:30΄, στο Μεταβυζαντινό Μουσείο, στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον ανατόμο, Ανδρέα Βεζάλ. Κατά την υποδοχή της επιστημονικής επιτροπής που επιμελήθηκε τη διοργάνωση από τον δήμαρχο Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσάς, από πλευράς Βέλγων συμμετεχόντων τονίστηκε η μεγάλη προσωπικότητα του Ανδρέα Βεζάλ, ο οποίος για τη χώρα του θεωρείται ως ένας από τους έξι σημαντικότερους Βέλγους όλων των εποχών.
Η γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των κοινωνιών του νησιού και του Βελγίου

χτίστηκε από το 2014 μέσα από τους νέους ανθρώπους και η εδραίωσή της βασίζεται στο σκεπτικό ότι οι λαοί προάγουν τον πολιτισμό τους και συνδέονται σε ειρηνικές συνεργασίας μόνο μέσα από μια τακτικότητα επικοινωνίας και όχι μέσα από μια άπαξ οργάνωση μιας εκδήλωσης, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εκπαιδευτικός και μέλος της επιστημονικής επιτροπής, Τότα Ακτύπη.
Ο κ. κ.Κολοκοτσάς επεσήμανε ότι, η διοργάνωση έχει μεγάλη σημασία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Βελγίου και Ζακύνθου όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε σοβαρά ζητήματα, όπως της ιστορίας, του πολιτισμού και της επιστήμης.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα