Η. Σαββίδης: «Να ξαναδώ τον Πανσερραϊκό όπως ήταν»

17:51 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο Πανσερραϊκός επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στο σύλλογο των «λιονταριών».

Ένας ποδοσφαιριστής που χάρισε με τους συμπαίκτες του μαγικές στιγμές στους Σερραίους φιλάθλους στη δεκαετία του 80. Ποιος να ξεχάσει εκείνο το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανσερραϊκού την περίοδο 1987-88 με τις τρεις συνεχόμενες νίκες στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α εθνικής αλλά και τα 4-1 με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ

δύο χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ο Ηλίας Σαββίδης είχε κάνει το ντεμπούτο με την φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος σε ηλικία 18 ετών. Τα χρόνια πέρασαν και ο Ηλίας Σαββίδης αφού είδε το όνομα του πρωτοσέλιδο μετά από παιχνίδια της Εθνικής και αφού σήκωσε κούπες με τον Ολυμπιακό επιστρέφει στον Πανσερραϊκό με στόχο να βοηθήσει την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο Ηλίας Σαββίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

Για την επιστροφή του στον Πανσερραϊκό:

«Μετά από τρεις δεκαετίες επιστρέφω και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Η χρυσή εποχή για τον Πανσερραϊκό με έκανε περισσότερο να αποδεχτώ την πρόταση της διοίκησης που με τίμησε και με κάλεσε να έρθω. Να ξαναφέρουμε τον Πανσερραϊκό εκεί που ανήκει. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανυπαρξία και σε ό,τι αφορά στον σεβασμό που έχει τώρα και στο Νομό και γενικά. Θα κάνω μεγάλη προσπάθεια, γιατί χαίρομαι και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Πανσερραϊκό».

Ο Ηλίας Σαββίδης σε ηλικία 18 χρονών με τον συμπαίκτη του Γιώργο Τσιφούτη

-Για το τι τον έκανε να απαντήσει θετικά ενώ το έργο θα είναι δύσκολο:

«Τίποτε δεν είναι εύκολο. Και όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο δεν ήξερα τι θα γίνω. Είναι δύσκολος ο χώρος, όμως πραγματικά θεωρώ ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν μου έγινε η πρόταση. Το μοναδικό πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να ξαναπάει ο Πανσερραϊκός εκεί που πρέπει. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο και δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω την ομάδα όπως ήταν. Στη Super League και να έχει την υπόληψη που είχε η ομάδα του Νομού μας. Έχω διαπιστώσει ότι έχει απαξιωθεί στο λίγο διάστημα που είμαι στις Σέρρες. Έχω βιώσει καταστάσεις που με έκαναν να απογοητευτώ με κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Με ενδιαφέρει μόνο να ανακάμψει η ομάδα από το πόστο που μου αναλογεί. Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση σε ένα λεπτό. Ο κόσμος των Σερρών, οι φίλαθλοι, όλοι αν δουν ότι κάτι πάει να γίνει και δημιουργείται μια καλή προσπάθεια θεωρώ ότι θα στηρίξουν. Όταν δουν ότι πραγματικά κάποιοι προσπαθούν για το καλό. Τα λόγια μου δεν είναι για κάποιους, οι άνθρωποι ό,τι μπορούν κάνουν. Μιλάω για μένα και αυτό που μπορώ εγώ να πω. Αν δουν προσπάθεια από εμάς θα μας αγκαλιάσουν και θα μας δώσουν περισσότερη ώθηση και βοήθεια να ασχοληθούμε με την ομάδα περισσότερο. Θεωρώ ότι θα ανακάμψει η ομάδα».

-Για το δύσκολο πόστο που αναλαμβάνει:

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω και σε άλλους τομείς. Δεν μου αρέσουν οι τίτλοι. Θέλω στον ρόλο αυτόν να ανταποκριθούμε».

-Για το αν είναι εύκολο να βρεθούν παιδιά για την ομάδα Νέων:

«Είναι μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πιεζόμαστε, αλλά θα βρεθούν παίκτες να στελεχώσουμε μια καλή ομάδα. Σιγά σιγά, δεν γίνονται θαύματα, ούτε θα βγάλουμε έναν Μέσι, έναν Ρονάλντο για την πρώτη ομάδα. Θα καταφέρουμε, ώστε η ομάδα να πλαισιώνεται από παιδιά των Σερρών».

-Για το αν ο Πανσερραϊκός θα αγκαλιάσει όλα τα χωριά του Νομού:

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ήδη έχουμε πάει σε παιχνίδια του ερασιτεχνικού, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Έχουμε και κάποια άτομα στην ομάδα που πηγαίνουμε και βλέπουμε παίκτες. Είναι θέματα που πρέπει να δρομολογήσουμε. Δεν μπορεί στην πρώτη ομάδα να υπάρχουν μόνο παίκτες εκτός Σερρών. Όταν έπαιζα εγώ υπήρχαν και ξένοι, αλλά ήμασταν επτά, οκτώ παιδιά από εδώ».

Με τους Παναγιώτη Κελεσίδη και Χρήστο Καλτσά

-Για τα θετικά σχόλια της επιστροφής παλαίμαχων στην ομάδα:

«Ο Πανσερραϊκός είναι αρεστός σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή κάποια χρόνια μπορεί να μην υπάρχει ποδοσφαιρικός σεβασμός, αλλά ο σεβασμός όσον αφορά στο μέγεθος είναι πολύ μεγάλος και θεωρώ ότι και οι δικοί μας αν δουν μερικά πράγματα θα μας αγκαλιάσουν. Τους ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα. Να είναι σίγουροι ότι θα προσπαθήσω να μην διαψεύσω κανέναν».

-Για τους προπονητές και παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων:

«Θα προσπαθήσουμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Θεωρώ ότι και αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Όταν δουν ότι στη μεγαλύτερη ομάδα του Νομού ότι υπάρχει πραγματικά σωστός τρόπος λειτουργίας, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν. Την αγαπούν όλοι την ομάδα, έτσι θέλω να πιστεύω. Χαίρονται να είναι συνεργάσιμοι με την ομάδα του Πανσερραϊκού. Ίσως και αυτά που είπα πιο πριν τους έκαναν να απογοητευτούν με τον Πανσερραϊκό. Θα είναι χαρά μας, θέλουμε καλούς παίκτες στην ομάδα».

-Για το αν στον Νομό υπάρχουν παίκτες όπως ο Σαββίδης και ο Τσιφούτης:

«Υπάρχουν. Θέλω να πιστεύω ότι έχει παίκτες. Τρέξιμο θέλει και ενδιαφέρον. Και για τα ίδια σου τα παιδιά αν δεν ενδιαφερθείς θα τα χάσεις. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν δέκα παιδιά που θα μπορούν να παίξουν στη μεγάλη ομάδα».

-Για τις δοκιμές:

«Υπάρχει συγκέντρωση την Τρίτη και την Πέμπτη ξεκινούν προπονήσεις. Παράλληλα θα γίνονται και δοκιμαστικά. Έχουμε ένα μικρό ρόστερ».

Σε παιχνίδι με την ομάδα βετεράνων του Ολυμπιακού με το γνωστό στιλ που τον χαρακτήριζε στο παιχνίδι του

-Για το τιμ που έχει διαμορφωθεί:

«Δυνατό τιμ. Περισσότερο κρινόμαστε από τη δουλειά μας και όχι από τα ονόματά μας. Το να είναι κάποιος μέγεθος μπορεί να είναι ανίκανος στη δουλειά του και να μην μπορεί να τα καταφέρει. Ως ξεκίνημα θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Είτε είμαι εγώ, είτε κάποιος άλλος θα θεωρούσα ότι πάει κάτι να αλλάξει. Η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά πρωτεύον πράγμα είναι η δουλειά. Πώς μπορώ εγώ να βοηθήσω με τη δουλειά μου».

-Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό:

«Ήμουν δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και σε συνεργασία με τον Κυριάκο Καραταΐδη ήμουν υπεύθυνος ακαδημιών. Ήμασταν θυγατρική του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός, επειδή γνωρίζω, έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα με τον τρόπο που λειτουργεί».

Ηλίας Σαββίδης στο τέλος είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πάλι πίσω. Ξεκινάω μια νέα αρχή και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι μεγάλη μου χαρά που κάνω ένα νέο ξεκίνημα εδώ από την ομάδα μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα