Ίκαροι Σερρών: «Μπλακ άουτ» στο τέλος

22:14 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για να γνωρίσουν οι Ίκαροι την πέμπτη φετινή ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Οι «κίτρινοι» ήταν για 38 λεπτά οι «άρχοντες» του αγώνα στο Λαγκαδά κόντρα στον Ερμή αλλά ένα «μπλακ άουτ» στα τελευταία δύο λεπτά έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στους γηπεδούχους με 66-60.

Η άνοδος θα κριθεί στα ντέρμπι!

Οι Ίκαροι σε μια μέτρια βραδιά παραλίγο να φύγουν νικητές από τον Λαγκαδά, αλλά σε αυτή την έδρα τον πρώτο λόγο έχει ο Ερμής, όπου με επιθετικό κρεσέντο στο φινάλε και επιμέρους σκορ 12-4, υπέταξε τους «κυανοκίτρινους»,

ρίχνοντας τους από την προνομιούχο δυάδα. Αν η Σερραϊκή ομάδα προχωρήσει με νίκες στο επόμενο βατό πρόγραμμα, τότε όλα θα κριθούν στα ντέρμπι πρωτοπόρων με Μεσολόγγι και Καβάλα.

Ο Αγώνας:

Οι παίκτες των Ικάρων μπήκαν πολύ δυνατά στο ξεκίνημα του ματς κι έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Με καλή άμυνα και συγκέντρωση στην επίθεση, θύμισαν αγώνες που έκαναν μεγάλες νίκες, όπως στην Ξάνθη και το Ανατολία, και έβαλαν τους αντίπαλους τους στο περιθώριο, παίρνοντας μια διαφορά 7 πόντων, στο φινάλε της πρώτης περιόδου, 19-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λαγκαδά, συνήλθαν από το αρχικό σοκ και κατάφεραν να ισορροπήσουν τις μάχες στο παρκέ. Αρχικά μάζεψαν την διαφορά, καταφέρνοντας ένα 10-3 για να ισοφαρίσουν σε 22-22 στο 15΄, ενώ δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πάνε με κεφάλι στο σκορ, μετά την λήξη του ημιχρόνου, αφού το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 29-29. Φώτογλου και Γρίψιος κράτησαν τους Ικάρους στο α΄ μέρος, την στιγμή που τα πρώτα «βιολιά» Κακιούζης και Γκάτζιας κινήθηκαν σε ρηχά νερά στο σκοράρισμα.

Στην τρίτη περίοδο ο αγώνας συνέχισε να είναι ντέρμπι και οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι (36-39). Οι άμυνες είχαν την τιμητική τους, με τους γηπεδούχους να παίζουν στα όρια του φάουλ αλλά τους διαιτητές να είναι σωστοί στις αποφάσεις τους. Το βαρόμετρο των Ικάρων, λειτούργησε στο β΄ μέρος, η μπάλα πέρασε στο ζωγραφιστό και οι Ίκαροι πήραν πόντους από τον έμπειρο forward. Το δεκάλεπτο έκλεισε με προβάδισμα δυο πόντων για τους Σερραίους 48-46.

Στην τελευταία περίοδο τίποτα δεν προμήνυε το άσχημο φινάλε για τους παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου, αφού για 36 λεπτά έκαναν ένα ορθολογιστικό εκτός έδρας παιχνίδι που θα οδηγούσε στην 15η νίκη. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, διότι ο Ερμής είχε σε δαιμονιώδη κατάσταση στο τέλος τους Αμπατζά και Παρίση, που με πιεστική άμυνα στην πρώτη μπάλα και ευστοχία έξω από την γραμμή των 6.75, κατάφεραν να γυρίσουν την διαφορά των Ικάρων στα μισά της περιόδου, από το -8 (48-56), στο -2 (54-56). Η Σερραϊκή πλευρά προσπάθησε με τρίποντα αλλά χωρίς στόχο να κρατήσει το προβάδισμα, ενώ δεν βγήκαν ούτε καλές συνεργασίες κάτω από το καλάθι, με αποτέλεσμα το 61-60, ένα λεπτό πριν το τέλος, να γίνει 66-60, αφού η ορμή των γηπεδούχων οδήγησε σε επιθετικά ριμπάουντ και δεύτερες καθοριστικές επιθέσεις, που έδωσε τη νίκη στον Ερμή.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-19, 29-29, 46-48, 66-60

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φακίτσας-Ξέρας

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Δ. Τσούρμας): Αμπατζάς, Μήνου, Ελευθεριάδης, Τοπουζίδης, Μάρουσιτς, Πιλκούδης, Δημητρακάς, Γκαμούρας, Κοτσάνος.

ΙΚΑΡΟΙ (Σ. Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης, Γρίψιος , Σιδερίδης, Γεωργιανός , Τράκας, Γκάτζιας , Φώτογλου , Γκούτζιας, Κεμανετζής, Τοπάλης, Θολιώτης, Κακιούζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα