Ικαρία: Αντιδράσεις για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Φούρνων από 6θέσιο σε 4θέσιο.

12:08 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν ακόμα ξεκινήσει επίσημα η νέα σχολική χρονιά, ανακοινώθηκε η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων από 6θέσιο που είναι σήμερα, σε 4θέσιο, έπειτα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το παραπάνω σχολείο βάσει των νόμων που ισχύουν είναι 4θέσιο από το 2014 αλλά κάθε χρόνο η απόφαση αυτή έπαιρνε αναστολή μέχρι που φέτος φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί.
Καταγγελίες υπάρχουν

από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ικαρίας – Φούρνων, τον Σύλλογο Γονέων του δημοτικού σχολείου Φούρνων (για φέτος φοιτούν 37 παιδιά) και την ΚΟΒ Φούρνων του ΚΚΕ.
Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου έκανε εχθές παρέμβαση στον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβάνη και με επιστολή της ζητά την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, τονίζοντας ότι οι όροι της νησιωτικότητας επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των σχολείων των ακριτικών νησιών…. καταλήγοντας τονίζει ότι πρέπει να εξεταστεί το αίτημα των κατοίκων να παραμείνει εξαθέσιο το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων.

Επιστολή με το χαρακτήρα του επείγοντος, απέστειλε ο Βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, σχετικά με την ενίσχυση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων, μετά και την επικοινωνία του με τη Δευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σάμου, καθώς και το Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αρ. Καλάργαλη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα