Ικανοποίηση στο δήμο Ηρακλείου για τη ρύθμιση των χρεών της ΔΕΥΑΗ

10:44 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίηση του για την ευνοϊκή ρύθμιση της αποπληρωμής των οφειλών της ΔΕΥΑΗ από τη Βουλή, εκφράζει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός.
Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την εξάλειψη των προσαυξήσεων του δανείου, και απαλλαγμένοι από αυτό το βάρος μπορούμε να κινηθούμε πιο δυναμικά για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, τονίζει ο Βασίλης Λαμπρινός, ενώ ευχαριστεί και τους βουλευτές του Ηρακλείου για την πολύτιμη αρωγή τους.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του

βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε δεκτή τροπολογία, που ο ίδιος κατέθεσε, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».
Με την τροπολογία ρυθμίζεται η αποπληρωμή των οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, που προέρχονται από συναφθέντα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατά τα έτη 1993-1996 μέσω του ελληνικού δημοσίου. Οι εν λόγω οφειλές ληξιπρόθεσμες ή μη, απαλλάσσονται πλήρως από κάθε είδους φόρους, πρόστιμα, τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς στις προηγούμενες ρυθμίσεις είχε προβλεφθεί σχετικό επιτόκιο για την εξόφλησή τους.
Η τροπολογία αποβλέπει αφενός στην είσπραξη από το ελληνικό δημόσιο οφειλών που χρονίζουν και αφετέρου στην διευκόλυνση της ΔΕΥΑΗ για την τακτοποίηση των οφειλών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα