Η Συρία στο επίκεντρο των επαφών Ερντογάν με Πούτιν και Τραμπ

15:47 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο κοινών επιχειρήσεων στις πόλεις Μάνμπιτζ και Ράκα της Συρίας θα συζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη στη Ρωσία, και με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο θα συναντηθεί αργότερα αυτό τον μήνα.

Μιλώντας σε τελετή για την επιστροφή του στο κυβερνών κόμμα, o Ερντογάν είπε πως ελπίζει ότι οι επικείμενες συνομιλίες του με Πούτιν και Τραμπ θα

σημάνουν την έναρξη μιας νέας εποχής στη Συρία και στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε οργανώσεις Κούρδων μαχητών να επιτύχουν τους στόχους τους στη βόρεια Συρία.

Επίσης, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, διαφορετικά η Άγκυρα δεν έχει τίποτε να συζητήσει με την Ένωση και θα πει «αντίο».

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε την Τρίτη στους κόλπους του ισλαμο-συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος, περίπου τρία χρόνια αφότου αποχώρησε από αυτό, θέτοντας σε εφαρμογή ένα από τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα