Η σειρά ντοκιμαντέρ «Νησιά φυσικοί θησαυροί» στην ΕΡΤ1

05:06 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τελευταίο επεισόδιο της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2014, «Νησιά φυσικοί θησαυροί» (Natures treasure islands), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, στις 11 το πρωί.

Από τον υποβρύχιο κόσμο της Ανταρκτικής μέχρι τις τροπικές περιοχές, καθώς και αυτές του Ισημερινού, ο Στιούαρτ ΜακΦέρσον βρίσκεται σε μια αποστολή: να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα επισκεφτεί και τα δεκατέσσερα υπερπόντια βρετανικά εδάφη.

Κάθε επεισόδιο βρίσκει τον

Στιούαρτ σε διαφορετικό μέρος του κόσμου, όπου εξερευνά τη μοναδική άγρια φύση, τα τοπία και την ιστορία αυτών των μακρινών κτήσεων της Βρετανίας.

Στη διαδρομή αποκαλύπτει τον πλούτο της φύσης και της Ιστορίας και ακολουθεί τα βήματα μερικών από τους μεγαλύτερους εξερευνητές και φυσιοδίφες των περασμένων αιώνων, όπως του Δαρβίνου και του Σάκλετον. Από τις Νήσους Πίτκερν, των οποίων οι κάτοικοι είναι απευθείας απόγονοι εξεγερμένου πληρώματος πλοίου, που μετά την ανταρσία πήρε στα χέρια του τη διοίκηση του πλοίου, μέχρι την Αγία Ελένη, την τελευταία κατοικία του εξόριστου Ναπολέοντα Βοναπάρτη, δεν υπάρχουν έστω δύο νησιά που να είναι ίδια, σ’ αυτό το απίστευτο ταξίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα