Η Σαουδική Αραβία ωθεί τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα

11:35 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του πετρελαίου διολίσθαιναν την Παρασκευή το πρωί μετά τις δηλώσεις του Σαουδάραβα υπουργού ενέργειας ότι δεν χρειάζεται κάποια σημαντική παρέμβαση στην αγορά από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και πριν την ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen, στο συνέδριο του Jackson Hole στο Γουαϊόμινγκ.

Ο Σαουδάραβας υπουργός ενέργειας Khalid Al-Falih είπε στο Reuters

αργά την Πέμπτη «ότι δεν πιστεύουμε οποιαδήποτε σημαντική παρέμβαση στην αγορά είναι αναγκαία άλλη από το να επιτρέψουμε στις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης να δουλέψουν για μας«.

Το Ιράν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα συνεργασθεί με άλλους παραγωγούς να σταθεροποιηθεί η αγορά πετρελαίου αλλά πρόσθεσε ότι περίμενε πως άλλοι θα σεβόντουσαν τα ατομικά του δικαιώματα. Το Ιράν προσπαθεί να κερδίσει μερίδιο αγοράς μετά την άρση του εμπάργκο που του είχε επιβληθεί.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια που θα διεξαχθεί στην Αλγερία μεταξύ 26 και 28 Σεπτεμβρίου.

Ομως, αναλυτές και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, όπως ο Oystein Berentsen, γενικός διευθυντής της εταιρείας Strong Petroleum στη Σιγκαπούρη δήλωσε στο Reuters πως δεν περιμένει οι χώρες του ΟΠΕΚ να συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε πάγωμα της παραγωγής που θα επηρεάσει την αγορά πετρελαίου σημαντικά.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Οκτωβρίου ήταν κάτω 0,54% στα 49,40 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό υποχωρούσε 0,15% στα 47,26 δολάρια στις 11:15 π.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του μπρέντ και του αμερικανικού αργού έχουν ανατιμηθεί 18% και άνω από τις αρχές Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα