Η Σαμοθράκη στο πρόγραμμα υποστήριξης μικρών νησιωτικών δήμων

12:53 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 35 μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι θα υποστηριχτούν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε. Ε. Τ. Α.) και τη Μονάδα Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη μελετητική προετοιμασία και την υλοποίηση προγραμμάτων, περιλαμβάνεται και ο δήμος Σαμοθράκης.

Ο δήμαρχος του νησιού συμμετείχε στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν οι δύο φορείς, η πρωτοβουλία των οποίων υποστηρίζεται από τα υπουργεία Οικονομίας, Εσωτερικών, Υποδομών και Νησιωτικής Πολιτικής και έχει σκοπό να διευκολύνει τους μικρούς

νησιωτικούς δήμους που δεν έχουν την απαιτούμενη στελέχωση για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα υποδομής με συγχρηματοδοτούμενους ή εθνικούς πόρους. Για «ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία», έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, τονίζοντας ότι θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς νησιωτικούς Ο. Τ. Α. να αξιοποιήσουν προγράμματα που μέχρι σήμερα, λόγω τεχνικής αδυναμίας, δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν. «Ο δήμος Σαμοθράκης έχει ιεραρχήσει τα έργα που χρειάζεται και τα περισσότερα εξ αυτών είναι βασικά έργα για το νησί», πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι το υποστηρικτικό πλαίσιο που ετοιμάζεται θα αποκτήσει πιο σαφή χαρακτηριστικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα