Η πορεία διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

07:22 24/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Όλα τα ανοιχτά θέματα που προβληματίζουν την κυβέρνηση όπως η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η πορεία αξιολόγησης του ελληνικού
προγράμματος τέθηκε επι τάπητος και στις χθεσινές επαφές του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας.

Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, αλλά φτάνουμε προς το τέρμα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το λαό, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα ενώ συνεχίζεται η αποστολή στοιχείων.

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα επιστρέψει μέσα στο επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα, ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου.
Για το ελληνικο χρέος, ο κ.Μάρεϊ είπε ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα, ωστόσο υπενθύμισε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελάφρυνσή του.

"Ο πρωθυπουργος και ο υπουργος Οικονομικών εμμένουν στον δρόμο της εθελόδουλης υποταγής και του μερκελισμού" ανεφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, κανοντας λογο για κυβερνητική αυτογελοιοποίηση.

Για αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος, με αφορμή τις δηλώσεις των κυρίων Πετράκου και Σταθάκη, εκανε λογο ο κυβερνητικος εκπροσωπος, εκτιμωντας
ότι "δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα συμπέσουν...".

Ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα αναζωπυρώνει εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα προς το λαό, σχολίασε το ΚΚΕ.

Η τρόικα και η Ευρώπη πρεπει να βοηθήσουν την Ελλαδα, γιατί μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση, διεμηνυσε απο την Θεσσαλονικη ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, επισημαίνοντας οτι κανένας ευρωπαίος πολίτης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα