Η Περιφέρεια στο επίκεντρο – Η γιορτή των Φώτων στις γειτονιές της Ελλάδας

05:49 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί ΕΡΤ Κοζάνης και ΕΡΤ Κομοτηνής σε Εθνικό Δίκτυο, μας ταξιδεύουν στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, για να γιορτάσουμε τα Φώτα στις γειτονιές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, από τις 12:00-14:00 η ΕΡΤ Κοζάνης

μας ταξιδεύει στα Μπουμπουσάρια της Σιάτιστας και στα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς, τα καρναβάλια που κλείνουν το Δωδεκαήμερο των εορτών.

Οι Μωμόγεροι, το έθιμο που έχει ενταχθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, οι καλικάντζαροι και «η γιορτή της αγάπης», θα έχουν τη δική τους θέση στην εκπομπή, όπως και ο αγιασμός των υδάτων, από τη λίμνη Πολυφύτου.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, από τις 18:00-20:00 η ΕΡΤ Κομοτηνής με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και εκπομπές από το Αρχείο της, μας μεταφέρει στους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Θράκη. Παρουσιάζει τα κάλαντα των Φώτων και του Αϊ Γιαννιού από τους Ξυλαγανιώτες, το έθιμο του Σαγιά με τους Καππαδόκες να ανάβουν φωτιές, μας γνωρίζει την Μπάμπω και τη θρακιώτικη γυναικοκρατία, τη μουσική και τους μουσικούς της Θράκης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα, το Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας 102 FM και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα