Η ΟΙΥΕ για το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε.

17:03 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρώτη της προσέγγιση στα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για τη συμφωνία διάσωσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, δημοσιοποίησε η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) από κοινού με το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα & Σούπερ Μάρκετ, καθώς και τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στις εταιρείες ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,

παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η Ομοσπονδία μας έγκαιρα έχει επισημάνει ότι, για εμάς τα βασικά και αποκλειστικά κριτήρια σε ό,τι αφορά το όποιο σχέδιο διάσωσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ήταν και εξακολουθούν να είναι: α) η εξασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας, προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μη βρεθεί στο δρόμο, και β) η πλήρης διασφάλιση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εν γένει εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων ανεξαιρέτως».

Ακολούθως η ομοσπονδία σχολιάζει πως: «Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμούμε ότι, όποια λύση – εφόσον και εάν έχει ως προαπαιτούμενα όλα τα παραπάνω – κινείται σε θετική κατεύθυνση. Οποιοιδήποτε επιχειρηματικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί στο λιανεμπόριο τροφίμων που θα υπονομεύουν την διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας των εργαζομένων θα μας βρουν απέναντι.

Δικό μας αποκλειστικό καθήκον είναι να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και μόνον αυτά, μαζί με τα ίδια τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

Η ΟΙΥΕ σε στενή συνεργασία με τα σωματεία της στον κλάδο και μόλις γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης, θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα σημαντικές πρωτοβουλίες για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα