Η Νέα Παραλία ομορφαίνει την Κυριακή με την εργασία εθελοντών

14:54 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία σειρά δράσεων με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της Νέας Παραλίας εγκαινιάζουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Alpha Bank, το Κολλέγιο Ανατόλια και η ΧΑΝΘ. Για τα δύο επόμενα χρόνια μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, φοιτητές του ACT – American College of Thessaloniki και εθελοντές εργαζόμενοι και των τεσσάρων φορέων, θα αποκαταστήσουν τις φθορές στα πάρκα

της Νέας Παραλίας με ειδικά υλικά καθαρισμού και προστασίας που θα προσφέρει η Αlpha Bank και με την καθοδήγηση υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, από τους εθελοντές εργαζόμενους που θα καθαρίσουν τον χώρο που περιβάλλει το μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου.

Το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετέχει στην πρωτοβουλία με περισσότερες από 30 δράσεις, τουλάχιστον 700 εθελοντές (εργαζόμενους, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και του Τμήματος του Διεθνούς Απολυτηρίου, φοιτητές του ACT-American College of Thessaloniki), οι οποίοι θα προσφέρουν συνολικά περισσότερες από 1.400 ώρες εθελοντικής εργασίας μόνο στον πρώτο χρόνο του προγράμματος.

H ΧΑΝΘ για τα δύο επόμενα χρόνια συμμετέχει στην πρωτοβουλία με εθελοντές και επαγγελματικά στελέχη προσφέροντας 1000 ώρες εθελοντικής εργασίας με περισσότερα από 500 άτομα στο κοινό πρόγραμμα των φορέων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε την Alpha Bank, το Κολλέγιο Ανατόλια και τη ΧΑΝΘ για την εποικοδομητική συνεργασία, και τόνισε ότι «είναι μια εξαιρετική συγκυρία, διότι αυτή η προσπάθεια της κοινωνίας των πολιτών αναδεικνύει την ανάγκη οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουν να φροντίζουν το δημόσιο χώρο, δηλαδή τον δικό τους χώρο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ. Πάνος Βλάχος, ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες στη φροντίδα της Νέας Παραλίας θα συνεισφέρουν μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια και φοιτητές του ACT, αξιοποιώντας προς όφελος της πόλης τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το Κολλέγιο Ανατόλια και από τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες του.

O Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank, Ισίδωρος Πάσσας, επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Alpha Bank, στο πλαίσιο της οποίας, η Τράπεζα, επί σειρά ετών, σχεδιάζει, συντονίζει και πραγματοποιεί προγράμματα με στόχο, αφενός την υποστήριξη της κοινωνίας, του πολιτισμού, της εκπαιδεύσεως, της υγείας και του περιβάλλοντος και αφετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου».

«Η Χ.Α.Ν.Θ. συμμετέχει ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία ‘’Ξαναδίνουμε λάμψη στη νέα παραλία’’, επισήμανε ο Ιωάννης Σωσσίδης, Πρόεδρος του ΔΣ της Χ.Α.Ν.Θ.

Keywords
Τυχαία Θέματα