Η μάστιγα της παχυσαρκίας χτυπά και τις αναπτυσσόμενες χώρες

14:46 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μάστιγα της σύγχρονης εποχής έχει εξελιχθεί πλέον η παχυσαρκία καθώς μετά τον δυτικό κόσμο στον οποίο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, εξαπλώνεται ταχύτατα και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο καθηγητής Καρδιολογίας Φίλ. Τρυποσκιάδης ότι ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με το βάρος τους.
Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν μάλιστα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια,διαβήτη,

υπέρταση, αρθροπάθειες αλλά και καρκίνο. Ιδιαίτερη σημασία μάλιστα έχει όπως εξήγησε ο κ. Τρυποσκιάδης όχι μόνο το βάρος αλλά και η κατανομή του. Ετσι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους άνδρες που εμφανίζουν το περισσότερο λίπος στην κοιλιά από ότι στις γυναίκες που το εμφανίζουν στους γλουτούς.
Οι ραγδαίοι ρυθμοί εξάπλωσης της παχυσαρκίας συνδέονται απόλυτα με τον παραγκωνισμό της μεσογειακής δίαιτας αλλά και με την επιλογή( για οικονομικούς λόγους) φθηνότερων και χαμηλότερων ποιοτικά προιόντων.
Η παχυσαρκία θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στο 19ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος που ξεκινά αύριο στη Λάρισα.
Το Συνέδριο στο οποίο θα λάβουν μέρος έλληνες και ξένοι επιστήμονες διοργανώνει το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Ερευνας σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα