Η «Μαρία» έφτασε με ανέμους 24Ο χλμ/ώρα στο Πουέρτο Ρίκο (video)

19:11 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως τον «καταστροφικότερο στην ιστορία», χαρακτήρισε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο τον κυκλώνα Μαρία που σαρώνει με ανέμους 240 χλμ/ώρα και σύμφωνα με μετεωρολόγους είναι ο ισχυρότερος των τελευταίων 85 χρόνων για το νησί, που τις τελευταίες εβδομάδες απειλήθηκε από τους τυφώνες ΄Ιρμα και Χοσέ.

Hurricane Maria slammed into Puerto Rico today with 155-mph winds – just 2 mph short of Category 5

status pic.twitter.com/8PbCrNKh4r

Los Angeles Times (@latimes) September 20, 2017

Το μάτι του κυκλώνα κατηγορίας 4 άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, γύρω στις 06.15 τοπική ώρα (13.15 ώρα Ελλάδας), και κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα.
«Περίπου το 60% (του δικτύου) ηλεκτροδότησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης».
Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται κάτοικοι να έχουν βρει καταφύγιο στα κλιμακοστάσια των κτιρίων, ενώ πλημμύρες και βροχοπτώσεις σαρώνουν την περιοχή.

As Hurricane Maria squarely batters Puerto Rico, the last Category 4 storm to make landfall on island was in 1932 pic.twitter.com/aQiU98u7gA

CBS News (@CBSNews) September 20, 2017

Η «Μαρία» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων στις γαλλικές Αντίλλες χθες Τρίτη. Κατόπιν έπληξε τις αμερικανικές Βρετανικές Νήσους για να συνεχίσει την καταστροφική της πορεία στο Πουέρτο Ρίκο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Τις Παρθένες Νήσους πλήττει ο κυκλώνας «Μαρία» – Απειλεί το Πουέρτο Ρίκο

Keywords
Τυχαία Θέματα