Η Καβάλα μετατρέπεται σε μια υπαίθρια γκαλερί (video)

11:05 6/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καλλιτεχνική παρέμβαση-δράση με τίτλο «Αγγελογραφίες», του εικαστικού καλλιτέχνη Κώστα Ηρακλή Γεωργίου, «τρέχει» από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2017, σε δημόσιους χώρους της Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» .

Τα έργα αναρτώνται μέσα στην πόλη της Καβάλας σε επιλεγμένα κτίρια, έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση μιας ενιαίας καλλιτεχνικής έκθεσης-δράσης.

Δείτε το σχετικό

trailer

Περισσότεροι από 700 μαθητές από 15 μουσικά σχολεία της χώρας θα δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» .

Η Καβάλα τιμά τον πολιούχο της, Απόστολο Παύλο

Ο Δήμος Καβάλας και η τοπική κοινωνία τιμούν φέτος τον πολιούχο τους Απόστολο Παύλο, με μια σειρά ποικίλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων εφάμιλλες της τιμής που πρέπει να αποδοθεί στο πρόσωπο του κορυφαίου Απόστολου των Εθνών, η παρουσία του οποίου στους Φιλίππους και στην Καβάλα αποτέλεσε σταθμό στη διάδοση του Ευαγγελίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την ίδρυση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας και τη βάφτιση της πρώτης Ελληνίδας και Ευρωπαίας χριστιανής, της Αγίας Λυδίας.

Ο Απόστολος Παύλος διαχρονικά συνεχίζει ν’ αποτελεί κεφάλαιο για την ιστορική εξέλιξη της Καβάλας και της πόλης των Φιλίππων καθώς η παρουσία και η διδασκαλία του αποτέλεσαν ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Συνολικά 700 μαθητές γυμνασίων από 15 Μουσικά Σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα, δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα (το Α.Π.Θ. και το Τ.Ε.Ι. Α.Μ. – Θ.), διακεκριμένοι σολίστ της βυζαντινής και δημοτικής μουσικής παράδοσής, εξέχοντες πανεπιστημιακοί καθηγητές, ερευνητές και ακαδημαϊκοί συμπράττουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση με τον γενικότερο τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» που θα διοργανωθεί από το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 μέχρι και την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Για τέσσερις μέρες το ιστορικό κέντρο της Καβάλας αλλά και δυο εμβληματικά μνημεία, το Κάστρο και το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, θα φιλοξενήσουν μεγάλες συναυλίες με γνωστά έργα της παραδοσιακής δημοτικής μουσικής παράδοσης της πατρίδας μας με τη συμμετοχή των μαθητών των Μουσικών Σχολείων, ενώ το πρωί της Κυριακής οι βυζαντινές χορωδίες των Μουσικών Σχολείων θα ψάλουν στη Θεία Λειτουργία σε κεντρικούς ναούς της Καβάλας. Επίσης, στη διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και έχουν την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Χορηγός επικοινωνίας όλων των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα