Η Ελλάδα στο πλευρό του ρωσικού λαού

19:12 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Γενικό Προξενείο

της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές, ενώ, παράλληλα, δύο τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων, ο οποίοι, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο: 007812 3343586
Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 0079117972561

Toν αποτροπιασμό και τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για την φονική έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη, εξέφρασε ο ΓΓ της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γ.Γεννηματάς προς τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα Α.Μασλόφ.

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης στον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βιατσεσλάβ Βολοντίν εκφράζονατα οδύνη και αποτροπιασμό για το τραγικό γεγονός, αλλά και «την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τον φίλο ρωσικό λαό και την ηγεσία του σε αυτή τη δοκιμασία.»

Συμπαράσταση και συλλυπητήρια εξέφρασε και το Ποτάμι. «Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας δεν έχει σύνορα. Το δολοφονικό χτύπημα στην Αγία Πετρούπολη μας δείχνει ότι είναι αναγκαία η αναπροσαρμογή της πολιτικής απέναντι στους τρομοκράτες. Συστράτευση και αποφασιστικότητα! Τη συμπαράστασή μας και τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς των άτυχων θυμάτων αλλά και σε όλους τους πολίτες της ιστορικής πόλης», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα