Η δημοσκοπική ανάκαμψη Τραμπ και ο «αλλεργικός βήχας» της Κλίντον

12:22 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων στο αεροδρόμιο του Κλίβελαντ, βρίσκονται τα αεροσκάφη που μετέφεραν αμφότερους τους διεκδικητές του Λευκού Οίκου στο Οχάιο, μια από τις τέσσερις πολιτείες που παραδοσιακά κρίνει το νικητή των αμερικανικών εκλογών.

«Νομίζω ότι είχαμε ένα μεγαλειώδη μήνα,» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

που τον τοποθετούν σε πιο «ανταγωνιστική» θέση έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Ενδεικτικά, η τελευταία δημοσκόπηση (Reuters-Ipsos) έδωσε στον Τραμπ ποσοστό αποδοχής 40% έναντι 39%.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στο Μεξικό, υποστηρικτές του, έστησαν ομοίωμα του «τείχους» που ο υποψήφιος θεωρεί «κλειδί» για τον περιορισμό της μετανάστευσης, στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

«Οι φίλοι να μην αφήσουν τους φίλους τους να ψηφίσουν τον Τραμπ», ήταν το μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον προς τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών. Ακόμη, η υποψήφια χαρακτήρισε «θεωρίες συνωμοσίας», δημοσιεύματα ανησυχίας σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, για τα οποία αφορμή αποτέλεσε οξύτατος βήχας, τον οποίο μάλιστα απέδωσε σε «αλλεργία λόγω Τραμπ», κατά τη διάρκεια ομιλίας της.

The "Trump/Allergic" line shows she was expecting to cough, and had a joke line ready. And CNN was happy to…

— Matthew Bracken (@MattBracken48) September 5, 2016

Σε δηλώσεις της επί του αεροσκάφους της προεκλογικής της εκστρατείας, η Κλίντον επέμεινε ότι ο Τραμπ εκδηλώνει μια παράλογη έλξη προς δικτάτορες.

Ακόμη, χαρακτήρισε αξιόπιστες τις πληροφορίες, ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Κάλεσε τόσο το Δημοκρατικό κόμμα, όσο και το Ρεπουμπλικανικό να αντιμετωπίσουν επίσης με σοβαρότητα την απειλή αυτή.

Ωστόσο, αναλυτές αναφέρονται σε δύο ανοικτά μέτωπα, αυτό της διαχείρισης των προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, όταν ήταν στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, όσο και το ζήτημα περί «ασυμβίβαστου» σχετικά με την ενεργό συμμετοχή της στο Ίδρυμα Κλίντον.

ΠΗΓΗ:REUTERS,ΑΠΕ-ΜΠΕ,CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα