Η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας γιορτάζει τα 30 χρόνια της με «Ποδήλατο για τον διαβήτη» (video)

11:35 6/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει το 30ό Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριό της από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου 2016, με ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα, νέες έρευνες και θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη και με καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, που αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για την ιστορία και την παρουσία της ΔΕΒΕ καθώς σηματοδοτεί τα 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της, θα παρουσιάζονται για πρώτη

φορά νέες φαρμακευτικές ουσίες, καθώς και θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ διεθνώς καταξιωμένοι καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο αναλύουν τα καινούργια δεδομένα και τις εξελίξεις, με έμφαση στην εκπαίδευση των ιατρών στην αντιμετώπιση της νόσου.

Παράλληλα, παρουσιάζεται το επιστημονικό κι ερευνητικό της έργο της ΔΕΒΕ όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ένα επετειακό κι εορταστικό τόνο στο 30ό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή, τόσο από επιστημονικής άποψης όσο και από την πλευρά εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει ποδηλατοδρομία στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης στις 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 12:30, με σκοπό την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση.

Λίγο πριν θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για το κοινό, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στην οποία θα μιλήσουν αθλητές ποδηλάτες με σακχαρώδη διαβήτη και θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό.

Στην ποδηλατοδρομία, με σύνθημα «Ποδήλατο για τον διαβήτη», καλούνται να συμμετάσχουν, εκτός από το κοινό, ποδηλατικοί σύλλογοι και σύλλογοι διαβητικών, καθώς και ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη την ίδια μέρα.

«Το 30ό Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει μία γιορτή τόσο από επιστημονικής άποψης, όσο και από την πλευρά εκδηλώσεων και αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία με την επικαιροποιημένη και σύγχρονη θεματολογία του όλα τα προηγούμενα Συνέδρια. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και η φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου και των επιπλοκών της αποτελούν πεδίο εντατικής έρευνας και αναζητήσεων που αφορούν όχι μόνο τη Διαβητολογία αλλά και πολλές ιατρικές ειδικότητες. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλει, κατά το δυνατόν, στη συνεχιζόμενη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των γιατρών σε θέματα του Σακχαρώδη Διαβήτη και να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους. Η ανάπτυξη των θεμάτων έχει ανατεθεί σε διακεκριμένους και καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΒΕ Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Η φετινή τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη 16/11/2016, από τις 20:00 έως τις 22:30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δείτε το αναλυτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του συνεδρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα