Η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ - Τι λέει η Κουμουνδούρου

15:22 19/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Για θεσμική θολούρα και φουρτούνα στο μυαλό του συντάκτη της ανακοίνωσης εναντίον του, έκανε λόγο ο πρόεδρος της βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ Κουμουνδούρου και προέδρου της βουλής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας με θέμα
συζήτησης τις εξελίξεις στην Κύπρο κάτι που ο κ. Μειμαράκης δήλωσε ότι δεν έχει το περιθώριο να το κάνει επικαλούμενος τον κανονισμό. Ο κ. Μειμαράκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα άρθρα του κανονισμού που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετα με αυτά που ζητά με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι μίλησε με την κυβέρνηση και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή, πράττοντας αυτό που μπορεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

«Δεν είναι ζήτημα να σκιαμαχούμε επί του διαδικαστικού για κρίσιμα θέματα» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ο οποίος παρόλαυτα υποστήριξε ότι στο πλαίσιο συζήτησης του οικονομικού νομοσχεδίου που βρίσκεται σήμερα στην ολομέλεια, θα μπορούσε να γίνει και μία εκτενής αναφορά στο ζήτημα της Κύπρου μιας και θα παρίσταται ο κ. Στουρνάρας.

Αύριο στις 5 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής τους βουλευτές για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Γιούρογκρουπ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Κύπρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα