Η Α. Βαγενά για τον προϋπολογισμό του 2021

18:29 14/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο προϋπολογισμός για το 2021, που φέρνετε στη Βουλή είναι ο καθρέφτης της φιλοσοφίας σας. Είναι «Ο θάνατος του εμποράκου», ο θάνατος του ανθρώπου, που ζητάει βοήθεια από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο θάνατος των εργαζομένων με τις απλήρωτες υπερωρίες», δήλωσε μεταξύ άλλων στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Λάρισας κ. Α. Βαγενά για τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και για τον πολιτισμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν ήταν απαραίτητο να προκύψει ο κορονοϊός για να καταλάβουμε την απαξίωση και την υποτίμηση προς τον πολιτισμό. Αυτή, δυστυχώς, είναι διαρκής. Είμαι στα κοινά, στη δημόσια ζωή της χώρας, εδώ και περίπου 45 χρόνια, στον χώρο του πολιτισμού, από το 1975 δηλαδή που δημιουργήσαμε το Θεσσαλικό Θέατρο στη Λάρισα και σημάναμε έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχω γνωρίσει και έχω συναντηθεί με τους περισσότερους Υπουργούς Πολιτισμού. Σας διαβεβαιώνω, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ήταν άνθρωπο,ι που δεν είχαν καμία σχέση με τον Πολιτισμό, που μπήκαν σε αυτή τη θέση για να μπαλώσουν τις εσωτερικές ισορροπίες των κομμάτων. Όποιον δεν είχαμε σε ποιο υπουργείο να τον βάλουμε, τον βάζαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού».
H κ. Βαγενά κλείνοντας υπογράμμισε, ότι θα ήθελε στο νέο προϋπολογισμό, «με σειρά προτεραιότητας, να είναι πρώτες οι δαπάνες για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια, μετά για την Παιδεία και μετά για τον Πολιτισμό. Ξέρω, ότι κινδυνεύω να κατηγορηθώ, ότι δεν θεωρώ προτεραιότητα τα χρήματα για τους εξοπλισμούς. Ναι, δεν τα θεωρώ. Γιατί είναι χρήματα, που δίνετε μετά από αισχρούς εκβιασμούς για την εθνική μας κυριαρχία, εμπλέκοντάς μας σε ατέρμονους εξοπλιστικούς ανταγωνισμούς, υπαγορευμένους από τους «συμμάχους» μας – αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς, που λέει και ο λαός μας – υπαγορευμένους από συμμάχους, σύμφωνα με το είδος της πολεμικής βιομηχανίας του καθενός. Με απλά λόγια, μας λένε: Δεν πρόκειται να επιβάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία, δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προκλητική της πολιτική στο Αιγαίο, αν δεν αγοράσετε όλα τα μεταχειρισμένα αεροπλάνα που έχουμε και κάποιες από τις φρεγάτες, που διαθέτουμε. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Πλήρης αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, εθνική ταπείνωση.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα