Η «Mεγάλη Χίμαιρα» στον Κινηματογράφο Μακεδονικόν

10:59 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη «Mεγάλη Χίμαιρα» τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ώρα 21.00 στον Κινηματογράφο Μακεδονικόν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο αριστοκρατικής καταγωγής Γάλλος αξιωματικός Ντε Μπελντιέ (Pierre Fresnay), ο υπολοχαγός του μηχανικού Μαρεσάλ (Jean Gabin) και ο πλούσιος Εβραίος αστός Ρόζενταλ, βρίσκονται στο ίδιο γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων. Παρά τις αντίθετες τάξεις

τους και το κοινωνικό τους υπόβαθρο, σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς σχεδιάζουν να δραπετεύσουν…
Στηριγμένο σε αληθινές εμπειρίες ενός στρατηγού τον οποίο ο σκηνοθέτης γνώρισε στη διάρκεια της θητείας του στην αεροπορία και τοποθετημένο στο μικρόκοσμο ενός στρατοπέδου αιχμαλώτων, το φιλμ ανοίγει δρόμο μέσα από μια πολυφωνία χαρακτήρων και μια εκπληκτική εναλλαγή του σατιρικού και του δραματικού για να επιχειρήσει μια βαθιά ουμανιστική ανατομία των κοινωνικών αντιθέσεων και των συνόρων που χωρίζουν ανθρώπους, τάξεις και χώρες ολόκληρες.
Αν και λιγότεροι από έξι πυροβολισμοί ηχούν στην ταινία και οι σκηνές μάχης απουσιάζουν πλήρως, η «Μεγάλη Χίμαιρα» αποτελεί, εντούτοις, μια από τις κλασικότερες πολεμικές ταινίες του σινεμά.

Γαλλία 1937 Διάρκεια: 120’
Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Πρωταγωνιστούν: Jean Gabin, Dita Parlo, Pierre Fresnay

Keywords
Τυχαία Θέματα