Γρηγόρης Καλομοίρης : Έρχονται ανατροπές στα εργασιακά

11:00 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με παρουσίες στους εργασιακούς χώρους και συσκέψεις συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου ενόψει της 81ης ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας βρέθηκε στη Λάρισα

το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ο κ. Γρηγόρης Καλομοίρης ο οποίος μαζί με τα μέλη της διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας απεύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλομοίρης επεσήμανε ότι έρχονται ανατροπές στα εργασιακά μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι κινητοποιήσεις να είναι μαζικές και δυναμικές ώστε να αντισταθούν σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.
«Μόνο με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Η συνέχεια την μνημονιακών πολιτικών φτωχοποιεί περαιτέρω τα πλατιά λαϊκά στρώματα, συνεχίζει την ύφεση, κρατάει σταθερά υψηλή την ανεργία, τη στιγμή που έχει συρρικνωθεί δραματικά το δυναμικό του δημόσιου τομέα. Σήμερα εργάζονται 570.000 δημόσιοι υπάλληλοι, προκαλώντας υποστελέχωση κρίσιμων κοινωνικών τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία».

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων , υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ τον απορρίπτει καθώς έρχεται μετά από κατάργηση οργανικών θέσεων ώστε να περιορίσει και να συρρικνώσει τις δημόσιες υπηρεσίες. Όπως, επίσης και ο νόμος για τα εργασιακά θα καθηλώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, τη στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί δραματική μείωση των εισοδημάτων τους που αγγίζει το 40%.
Σχετικά με τον συνδικαλιστικό νόμο ο κ. Καλομοίρης τόνισε ότι θα περιορίζεται το δικαίωμα κήρυξης απεργίας. Η μόνη λύση για έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η διαγραφή του χρέους, υποστήριξε ο κ. Καλομοίρης ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε όλα αυτά καθώς μέσα από τους αγώνες μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Τέλος, σύμφωνα με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, λεωφορεία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ θα αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα