Γρεβενά: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την Εφορεία Αρχαιοτήτων

12:38 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, η δημοσιοποίηση του σχεδίου του νέου οργανογράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με το οποίο συγχωνεύεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία Γρεβενών, μ’ αυτή της Κοζάνης, με έδρα την Αιανή.

Με επιστολές τους προς την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος και ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης επισημαίνουν ότι αυτός ο «σχεδιασμός» βρίσκει αντίθετους τους φορείς γιατί, όπως αναφέρουν, «ακυρώνει την

μέχρι σήμερα συντονισμένη προσπάθειά τους για τη λειτουργία της Εφορείας Αρχαιοτήτων», ενώ τονίζουν ότι η παραμονή της στα Γρεβενά «μόνο επωφελής θα είναι για την ανάδειξη του τοπικού και εθνικού πολιτιστικού αποθέματος».

Με ερώτησή του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη και αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Βαγγέλη Σημανδράκο, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Γιάτσος, ζητά να μάθει τις ενέργειες, που έχουν κάνει προκειμένου να αποτρέψουν τη συγχώνευση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Γρεβενών, μ’ αυτή της Κοζάνης.

Η ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ, αφού επισημαίνει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων συστάθηκε το καλοκαίρι του 2014 επί Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα φέρει, όπως τονίζει το θέμα στη Βουλή, κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι προχωρά στην κατάργησή της, «χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των Γρεβενιωτών».

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών, για την συγχώνευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στις 7 το απόγευμα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα