Γρεβενά: «Κόντρα» Δημάρχων Δεσκάτης και Γρεβενών , για την σύνδεση του Ε-65

01:55 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κόντρα» εντός της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, μεταξύ των Δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης, έχει προκύψει με αφορμή την εισήγηση-πρόταση του Δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιου, να εξεταστεί εναλλακτικά η λύση της σύνδεσης του δρόμου Ε-65 στο ύψος της Μπάρας Σιάτιστας και όχι στο Κηπουρειό Γρεβενών.

Η πρόταση τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων –Π.Ε.Δ- Δυτικής Μακεδονίας την περασμένη

Παρασκευή στην Κοζάνη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, ο οποίος σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης, χαρακτήρισε την εισήγηση του Δημάρχου Δεσκάτης «λίαν επιεικώς απαράδεκτη», για κάτι που όπως υπογράμμισε «έχει ήδη αποφασισθεί από τα Περιφερειακά Συμβούλια Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ως προς το να κουμπώσει ο Ε-65 στο Κηπουρειό Γρεβενών».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, διευκρίνισε ότι η εναλλακτική πρόταση για την Μπάρα Σιάτιστας ζητείται να εξεταστεί εφόσον δεν είναι απαγορευτικό το οικονομικό κόστος και δεν προκύπτουν περιβαλλοντικά προβλήματα. Τεκμηριώνοντας πάντως την εισήγηση του, ανέφερε ότι «ο Ε-65 πρέπει να έχει φυσική συνέχεια με τον άξονα που θα συνδεθεί με την Κεντρική Ευρώπη, μέσω του δρόμου Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή».

Η υλοποίηση του βόρειου τμήματος Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Εγνατία του άξονα Ε -65, αναμένεται να απασχολήσει και το επόμενο διάστημα τις αυτοδιοικητικές αρχές, αφού αναζητούνται οικονομικά κονδύλια για την χρηματοδότηση του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα