Γρεβενά: Αποκαθίστανται οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση

12:09 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μάχη με το χρόνο δίνουν από χθες (18/1/2017) το βράδυ τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις δεκάδες βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης, εξ’ αιτίας της έντονης χιονόπτωσης από την οποία το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο τα πεδινά και το ένα μέτρο τα ορεινά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του παραρτήματος Γρεβενών της ΔΕΔΔΗΕ, Βασίλη Δόκο έχουν επιστρατευτεί όλοι οι εργαζόμενοι, όσο και

ο ανάδοχος εργολάβος για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Όπως επισήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης πάνω από 30 οικισμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες, καθώς οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες.

Διακοπή ηλεκτροδότησης είχαν όμως και αρκετά χωριά του Βοΐου Κοζάνης, εξ’ αιτίας της βλάβης σε κεντρική γραμμή που περνά από τα Γρεβενά, ενώ διακοπές είχαμε και στις δυτικές συνοικίες της πόλης των Γρεβενών.

«Η βλάβη της γραμμής ηλεκτροδότησης προς το Βόιο αποκαταστάθηκε, ενώ δίνεται μάχη να αποκατασταθούν και οι βλάβες στην πόλη των Γρεβενών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δόκος, επισημαίνοντας ότι μέσα στην ημέρα θα έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους και οι υπόλοιπες βλάβες.

Η ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται να είναι «σύμμαχος» στις προσπάθειες, τόσο των συνεργείων της ΔΕΗ όσο και των χειριστών των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφέρειας και των δήμων για το άνοιγμα και των τελευταίων δρόμων, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, όπου η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χθες το βράδυ μάλιστα χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά ενός ασθενούς από τον οικισμό της Αλατόπετρας στο Νοσοκομείο των Γρεβενών, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε αρκετές περιπτώσεις για την απομάκρυνση κορμών δένδρων, τα οποία έπεσαν εξ’ αιτίας του βάρους του χιονιού.

Από τη χθεσινή χιονόπτωση τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Αναζητήσεις
γρεβενα κινηση στους δρομους
Τυχαία Θέματα