Γνωριμία γυναικών – προσφύγων με τις ψηφιακές δεξιότητες

19:58 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση με θέμα «Empowering employment opportunities for women» (ενδυναμώνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες) πραγματοποίησε πρόσφατα η Microsoft Hellas, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Socialinnov.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Tech Talent School, στόχος του οποίου είναι να ενθαρρύνει γυναίκες πρόσφυγες

να επιλέξουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο κλάδος της τεχνολογίας και παράλληλα να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον χώρο της Πληροφορικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 57 γυναίκες πρόσφυγες, ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες γυναίκες από τον χώρο της τεχνολογίας και να εμπνευστούν από αυτές, να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον προγραμματισμό και να ενημερωθούν για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γυναίκες πρόσφυγες που πήραν μέρος στην εκδήλωση, προέρχονταν από οργανισμούς όπως το Πρόγραμμα Στέγασης Αιτούντων Άσυλο του Δήμου Αθηναίων, την οργάνωση Solidarity Now, το δίκτυο Μέλισσα, καθώς και τα ειδικά καταφύγια The HOME Project.

Την εκδήλωση υποστήριξαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων YouthSpark Live της Microsoft.

Τα εν λόγω προγράμματα παρέχουν σε νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα πρόσβασης σε καινοτόμες τεχνολογίες, καθώς και καλύτερη εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες.

Στόχος της πρωτοβουλίας της Microsoft είναι να εμπνεύσει και να βοηθήσει τη νέα γενιά να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα