Γκ. Χορν: Συνασπισμός CDU/CSU σημαίνει σκληρή γραμμή στο ελληνικό χρέος

12:47 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φόβους για σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας διατύπωσε ο Γκούσταβ Χορν, ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Γερμανίας, σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) υπό τον Κρίστιαν Λίντνερ με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) της κ. Μέρκελ.

Ο Γκούσταβ

Χορν, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αλλαγής της στρατηγικής των περικοπών στη χώρα μας, ώστε να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση και να αποκτήσει η Ελλάδα περιθώριο ελιγμών στον προϋπολογισμό της.

Ο κ.Χορν έκανε τις παρακάτω δηλώσεις αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εν όψει των γερμανικών εκλογών της 24ης Σεπτμεβρίου

« Η έκβαση των γερμανικών εκλογών είναι μεγάλης σημασίας για τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης.

Σε περίπτωση συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Φιλελεύθερου κόμματος της Γερμανίας (FDP) υπάρχει ο φόβος ότι θα συνεχιστεί η σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι της γραμμής Σόιμπλε στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) μαζί με το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) θα κάνουν ό,τι μπορούν γι αυτό. Εξάλλου το FDP ζητά ακόμα και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Επομένως, ελάφρυνση του χρέους υπό τις προϋποθέσεις αυτές είναι απίθανη. Με όλους τους άλλους πιθανούς κυβερνητικούς συνασπισμούς είναι πιθανή η αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής. Στην περίπτωση αυτή θα επικρατήσει η κ. Μέρκελ με την ήπια γραμμή της. Συνεπώς η ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πιθανή. Σε αυτήν την περίπτωση είναι το ίδιο πιθανό να γίνουν και ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα