Γιατί πολλά εστιατόρια απαγορεύουν την είσοδο σε παιδιά

23:04 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάποιοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως το Bloomberg, συνήθιζαν ή και ακόμα προσπαθούν να συμπεριλαμβάνουν στις κριτικές εστιατορίων ένα ασυνήθιστο στοιχείο. Δίπλα στην αξιολόγηση των πιάτων, τη συμπεριφορά του προσωπικού και την αισθητική του χώρου, ανέφεραν και το επίπεδο θορύβου, αναφέροντας τα ντεσιμπέλ στον φυσικό χώρο της σάλας. Αυτό, όμως, δεν είναι μια ακραία ιδιοτροπία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συνεκτιμούν στην απόλαυση ενός γεύματος σε κάποιο εστιατόριο την ησυχία που μπορεί να τους προσφέρει, και η οποία αποκτά

ακόμα περισσότερο νόημα μακριά από την ευθύνη της προετοιμασίας.

Στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν αυτή την ησυχία για τους πελάτες τους, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Αμερική, στην Αυστραλία, την Ιταλία, την Κορέα, και αλλού επέβαλλαν ειδικούς περιορισμούς στους πελάτες τους, φτάνοντας στο σημείο να απαγορεύσουν την είσοδο σε παιδιά ηλικίας κάτω των 4, 7 ή ακόμα και 18 χρονών. Προσφάτως, στη Βόρεια Καρολίνα, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Caruso’s απαγόρευσε την είσοδο σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 χρονών, μετά από την επίσκεψη ενός μικρού κοριτσιού που έπαιζε με το iPad της στη διαπασών, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων από τους άλλους πελάτες. Και αν στο Caruso’s ο ιδιοκτήτης αγανάκτησε με την ένταση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ενός μικρού κοριτσιού, στο Χιούστον το μεξικάνικο εστιατόριο Κουχάρα αποφάσισε να εφαρμόσει παρόμοια απαγόρευση όταν ένα άλλο παιδί προκάλεσε στους τοίχους του ζημιές 1500 δολαρίων παίζοντας με ένα κέρμα.

Ασφαλώς, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην αγανάκτηση κάποιων εστιατόρων, ούτε σε εκείνη κάποιων γονέων, οι οποίοι βλέπουν τις επιλογές τους για οικογενειακές εξορμήσεις να περιορίζονται, και τα παιδιά τους να γίνονται αντικείμενο αρνητικών διακρίσεων. Όπως σχολιάζουν ειδικοί ερευνητές, πολλοί γονείς, εξουθενωμένοι από τους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας, προσπαθούν να βρουν τρόπο για να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, ακόμα και αν περνούν αυτόν το χρόνο σε ένα εστιατόριο που μπορεί να μην ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα των παιδιών τους, κάνοντάς τα να δυσανασχετούν. Στην άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, οι ίδιοι γονείς, όπως σχολιάζουν κάποιοι ιδιοκτήτες εστιατορίων, παρασύρονται από την έλλειψη ευθυνών για την προετοιμασία του φαγητού τους, και χαλαρώνουν τόσο ώστε να ξεχνούν και τις ευθύνες της επιτήρησης των παιδιών τους. Κάθε φορά που κάποιο εστιατόριο ανακοινώνει περιορισμούς όπως αυτόν που εφάρμοσε το Caruso’s, ο κόσμος διχάζεται σε υποστηρικτές και επικριτές, οι οποίοι συνήθως αγνοούν αυτές τις συνθήκες. Όσο για το ίδιο το Caruso’s, μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισόδου στα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 χρονών είδε τις κρατήσεις του να αυξάνονται κατά 60%.

Keywords
Τυχαία Θέματα