Για το ρομαντικό δείπνο της ημέρας…

10:44 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ημέρα των Ερωτευμένων είναι μια ευκαιρία για προσφορά δώρων, λουλουδιών και φυσικά καλού και ποιοτικού φαγητού. Συνηθίζεται αυτήν την ημέρα στα εστιατόρια να προσφέρονται ιδιαίτερες και «παιχνιδιάρικες» γεύσεις. Η σημερινή πρόταση του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου είναι μια σαλάτα με πράσινα φύλλα και κόκκινα φρούτα, ιδανική να συνοδεύσει ή να ξεκινήσει ένα γεύμα για δύο.


Υλικά

Για

τη σαλάτα

50 γραμμ. φύλλα σπανάκι baby50 γραμμ. νεαρά φύλλα από παντζάρι6 φράουλες κομμένες στα 430 γραμμ. φραγκοστάφυλαΛίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο3-4 φύλλα δυόσμου

Για τις μπουκιές τυριού

1 κεφαλάκι τυρί camembert (200 γραμμ. περίπου) κομμένο στα 81 αυγόΛίγο αλεύριΛίγη τριμμένη φρυγανιά2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκοΑραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. ελαιόλαδο2 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. πέστο βασιλικούΑλάτιΠιπέριΚρέμα βαλσάμικοΕκτέλεσηΠλένουμε καλά τα φύλλα και τα αφήνουμε να σουρώσουν.Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με τα φύλλα βασιλικού κι αλάτι-πιπέρι κατά προτίμηση.Ανακατεύουμε τα φρούτα με λίγη κρέμα βαλσάμικο και τα αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε.Περνάμε το τυρί από λίγο αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.Τηγανίζουμε το τυρί σε δυνατή φωτιά για 1’ από κάθε μεριά, αφαιρούμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι σε κάθε μπουκιά τυριού.Ανακατεύουμε τα φύλλα με το ντρέσινγκ και τα φρούτα και σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα.Γαρνίρουμε με το τυρί, φεσκοτριμμένο πιπέρι και κρέμα βαλσάμικο.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα