Για «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» που υπάρχουν και αξίζει κανείς να ζεί

10:06 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πολυβραβευμένο «Every Brilliant Thing» των Duncan Macmillan και Johnny Donahoe παρουσιάζεται -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Μελίνα Θεοχαρίδου. Ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε. Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου και η ελεύθερη

προσαρμογή των Ιόλη Ανδρεάδη – Άρη Ασπρούλη.

Υπόθεση

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Οι οδηγίες των συγγραφέων είναι σαφείς: μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας.

Το Every Brilliant Thing ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη με την πολύγλωσση ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου που επέστρεψε στη χώρα μετά από 14 χρόνια για να ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Σκηνοθεσία – κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Σκηνικός χώρος – κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφία αφίσας: Χρίστος Παναγίδης

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου

INFO

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα»

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 και Θαρύπου [Κάτω Χώρος], 2109212900

Παραστάσεις: Τετάρτη έως Σάββατο 21.15 & Κυριακή 19.00

Εισιτήρια:

Τετάρτη – Παρασκευή: €12 κανονικό, €10 φοιτητικό/μειωμένο, €8 ανέργων

Σάββατο & Κυριακή: €13 κανονικό, €10 φοιτητικό/μειωμένο/ανέργων

Keywords
Τυχαία Θέματα