Για εκβιασμό μέσω διαδικτύου κατηγορείται νεαρή Πολωνή

11:36 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εκβίαση και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα σε βάρος 21χρονου, κατηγορείται Πολωνή 23 χρόνων. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό και απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Ο νεαρός κατήγγειλε ότι η νεαρή δημοσίευσε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε οικείους του, μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων της προαναφερόμενης ιστοσελίδας.

Από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης. Σε έρευνα στην κατοικία της, σε περιοχή της Πελοποννήσου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα