Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Το τουρκικό πραξικόπημα στρεφόταν και κατά συμμάχων μας»

19:34 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στρεφόταν και εναντίον των συμμάχων της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την επίσκεψή του στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Ο κ.Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στους οποίους εξέφρασε τα αισθήματα συμπαράστασης της Συμμαχίας, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV

αναφέρθηκε στο προσφυγικό και μεταναστευτικό τονίζοντας τις κοινές προσπάθειες της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αντιμετώπισή τους.

Τσαβόσογλου: Πως ξεπεράστηκε η ένταση με την Γερμανία για την γενοκτονία των Αρμενίων

Διευκρινίσεις σχετικά με το ξεπέρασμα της έντασης που υπήρχε τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τις κοινές δηλώσεις που έκανε στην ‘Αγκυρα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Επεσήμανε ότι η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης ότι η γενοκτονία των Αρμενίων είναι «νομικός και όχι πολιτικός όρος» ικανοποίησε την τουρκική πλευρά η οποία με την σειρά της έδωσε άδεια στην γερμανική επιτροπή να επισκεφθεί τον προσεχή Οκτώβριο την βάση του Ίντζιρλικ στα ‘Αδανα.

πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα