Γερμανία: Μέρκελ με απώλειες, θρίαμβος για AFD, πανωλεθρία για Σουλτς (video)

20:24 24/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέταρτη θητεία για την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δείχνουν τα exit poll από το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU), καταλαμβάνουν το 32,5%, με απώλειες όμως τουλάχιστον 9 εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις εκλογές του 2013. «Σεισμό» προκαλεί το ποσοστό του 13,4% με το οποίο επιστρέφει

στη γερμανική Βουλή το ξενοφοβικό – ακροδεξιό κόμμα AfD, ( Εναλλακτική για τη Γερμανία) το οποίο εκτοπίζει από την τρίτη θέση την «Αριστερά» (Die Linke) και θριαμβολογεί για επάνοδο με περισσότερους από 80 βουλευτές.

Προηγήθηκε η Μανουέλα Ζβέσιχ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών και φερόμενη διάδοχος στην προεδρία του κόμματος, η οποία προεξόφλησε ότι από εταίρος της Μέρκελ και του «μαυροκόκκινου» κυβερνητικού συνασπισμού, το SPD περνά στην αντιπολίτευση.

Μέρκελ: Το πρόβλημα είναι το AFD

«Είχαμε ελπίδα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά μετά από 12 χρόνια στην κυβέρνηση είναι επιτυχία να παραμένεις πρώτο κόμμα», δήλωσε μία ώρα μετά την ανακοίνωση των exit poll η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι είναι «πρόβλημα η είσοδος του AFD στη Βουλή.

Το SPD εμφανίζει μείωση 5,5%, ενώ εντυπωσιακή άνοδο 8,8 ποσοστιαίων μονάδων, εμφανίζει το ακροδεξιό κόμα AfD.

Keywords
Τυχαία Θέματα