Γ. Τσιρώνης: Στροφή προς την παραγωγική ανασυγκρότηση (audio)

21:48 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθηση ότι με τους δασικούς χάρτες δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ούτε ένα εκτάριο καλλιεργήσιμης γης, ούτε ένα στρέμμα γης για βόσκηση, μετά την πιο επαναστατική -όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε- μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης, που επισκέπτεται την Κρήτη πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, υποστήριξε

ότι «για πρώτη φορά ο παραγωγός μας θα αποκτήσει στην κυριότητά του τη γη -έχει τη δυνατότητα με παρά πολύ ευνοϊκούς όρους, ακόμα κι αν είχαν γίνει στο παρελθόν από τους προγόνους μας εκχερσώσεις και έγινε καλλιεργήσιμη γη, ελαιώνες. Αυτές όλες οι διαδικασίες επιτρέπονται, θα νομιμοποιηθούν, θα τακτοποιηθούν πλέον με τους δασικούς χάρτες και έτσι θα πάψουν οι παραγωγοί μας να είναι όμηροι του κάθε πελατειακού μικροσυμφέροντος.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στην ανάγκη αληθινής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με τον πρωτογενή τομέα να πρωτοστατεί.
Τα νομοσχέδια για τον αγροτικό συνδικαλισμό, για την διάθεση πιστοποιημένων κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και η νέα αντίληψη στη διαχείριση των αγροτικών υπολειμμάτων, συνιστούν μια νέα ευκαιρία για τους παραγωγούς, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σε ότι αφορά τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στον Σαρωνικό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπενθύμισε ότι αυτοί που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για ολιγωρία και ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο, καταψήφιζαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε πρόταση που κατέθεταν οι Οικολόγοι στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ελέγχων σε τάνκερ και μεγάλα πλοία.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Τσιρώνης:

Ο κ. Τσιρώνης σε συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση νέων αγροτών.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις βολές που δέχεται η κυβέρνηση από όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει υπερφορολόγηση των αγροτών, ο κ. Τσιρώνης είπε.
«Οι ίδιοι που πέρυσι κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι θα γίνει ένας Αρμαγεδδών φόρων, φέτος οι ίδιοι παραδέχονται ότι οι φόροι που εισπράχθηκαν ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα ήταν λιγότεροι από πέρυσι».
Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι το 90% των αγροτών θα πληρώσουν φέτος σε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία λιγότερα από ό,τι πλήρωσαν με το παλιό καθεστώς, ωστόσο παραδέχτηκε ότι μέσα στο 10% υπάρχουν, όπως είπε, παραγωγοί που είναι αδικημένοι.
Από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «μετά το 2018, όταν φύγουμε από αυτή την αυστηρή επιτροπεία, φυσικά θα ξανασυζητήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη
Πηγή: ΕΡΤ Χανίων – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα