Γ. Σταθάκης: Άμεσα η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

00:27 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύντομα η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, διευκολύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά ομολόγων και επιταχύνοντας την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, εντός του 2017. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ως κεντρικός ομιλητής σε γεύμα στο πλαίσιο του Invest in Greece Forum,

το οποίο διοργανώνεται για 18η χρονιά από την Capital Link, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και επενδυτικές τράπεζες.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup και την αισιοδοξία του για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αναφέρθηκε στα πρόσφατα, εξαιρετικά ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που παραπέμπουν σε επιτάχυνση της ανάπτυξης προς το επίπεδο του 3% το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός, σημείωσε ακόμη την εκτίμησή του ότι σταδιακά εκλείπουν οι παράγοντες που διαφοροποιούν την ελληνική οικονομία από τις υπόλοιπες της Ευρωζώνης και άρα ελαχιστοποιείται το ρίσκο που συνδέεται με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες υπόσχονται υψηλές αποδόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα