Γ. Κουζής: Χαρακτήρα ειδικής οικονομικής ζώνης αποκτά η αγορά εργασίας

22:05 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκάθαροι ως προς το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό ήταν ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Κουζής και ο δικηγόρος Δ. Μπούρλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, το Κοινωνικό Πολύκεντρο και το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Κούζης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περίοδο των μνημονίων και τα μέτρα που λήφθηκαν στην

αγορά εργασίας θα εξακολουθήσουν να παραμένουν, παγιώνοντας μια κατάσταση και διαμορφώνοντας μια αγορά εργασίας που να έχει ένα χαρακτήρα ειδικής οικονομικής ζώνης. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε αναπτυξιακή πορεία θα στηρίζεται σε μια κοινωνία με πολύ μεγάλα ποσοστά φτώχειας και ένα εργασιακό πεδίο με πολύ χαμηλές αμοιβές».

Από την πλευρά του ο κ. Μπούρλος σημείωσε ότι «για να υπάρξει αναλογιστική ισορροπία στο ασφαλιστικό θα πρέπει να βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας και κυρίως να μειωθεί πάρα πολύ η ανεργία. Να πέσει η ανεργία σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από τα σημερινά και βέβαια να μην έχουμε μορφές εργασίας όπως η μερικής απασχόλησης, που τροφοδοτούν το σύστημα με χαμηλό ύψος ασφαλιστικών εισφορών. Αν όμως δεν επιτευχθεί βελτίωση των βασικών παραμέτρων της οικονομίας, το ασφαλιστικό θα συνεχίσει να έχει προβλήματα».
Στην εκδήλωση παρεμβάσεις πραγματοποίησαν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάιδας και Στ. Κουτσιουμπέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα