Γ. Αμανατίδης : «Οι τρομοκράτες θέλουν μια κλειστοφοβική Ευρώπη» (audio)

16:32 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως μια «επίθεση που χτυπά πλέον μεγάλες καμπάνες για να σκύψει η διεθνής κοινότητα στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή», χαρακτήρισε το χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3, προθέτοντας ότι η νέα

τυφλή επίθεση «πρέπει να σημάνει την εγρήγορση των πολιτικών διεργασιών, καθώς και να προχωρήσουν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ενάντια σε οποιοδήποτε κήρυγμα βιαιότητας».

«Θα πρέπει να σκύψουμε παραπέρα. Τα ασφαλείας από μόνα τους δεν αποδίδουν, πρέπει να δούμε και τις αιτίες που γεννούν αυτά τα προβλήματα», επισημαίνοντας ότι «στόχος των τρομοκρατών είναι μια κλειστοφοβική Ευρώπη». Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος πως «ούτε και αυτή τη φορά θα πετύχουν τον ιδεολογικό τους σκοπό και τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και ανασφάλειας. Δεν θα τα καταφέρουν, γιατί η Ευρώπη έχει βαθιές τις ρίζες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας», όπως είπε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην Ελλάδα, απάντησε ότι «πάντοτε υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα