Φονικός σεισμός 7, 1 Ρίχτερ στο Μεξικό – Εκατοντάδες οι νεκροί (video)

13:08 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 216 νεκρούς ανέβασε ο Μεξικανός υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το κεντρικό Μεξικό την Τρίτη, προκαλώντας την κατάρρευση δεκάδων κτιρίων. Τουλάχιστον 44 από αυτά εντοπίζονται στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, όπου σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια. Μεταξύ των θυμάτων και 21 μαθητές δημοτικού που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια του σχολείου τους.

Πλησιάζουν τους 150 οι νεκροί από τα 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό (photos+videos)

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν

πανικόβλητοι στους δρόμους. Εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν ηλεκτροδότηση μετά τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στις 13:14 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας), σε μια περιοχή στα όρια των Πολιτειών Πουέμπλα και Μορέλος, σε βάθος 51 χλμ., σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Δείτε κτήριο που καταρρέει δευτερόλεπτα αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Momento donde cae otro edificio #cdmx #sismo #TenemosSismo pic.twitter.com/cEQ9EC2LQ7

— ЯΔϺΙЯ (@Ramir_Lars) September 19, 2017

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, πέραν των δεκάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, σημειώθηκαν επίσης πολλές διαρροές αερίου και πυρκαγιές.

El número de fallecidos en el Tec de Monterrey CDMX ascendió a 4; hay 40 heridos pic.twitter.com/KyAAIp9nZX

— CIUDAD (@reformaciudad) September 20, 2017

Ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ δήλωσε σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν με μεγάλη προσοχή, χρησιμοποιώντας αξίνες και φτυάρια. Πολίτες σκάβουν ακόμα και με γυμνά χέρια και ανασύρουν εγκλωβισμένους.

Windows cracking like candy, unbelievable! 7.1 Earthquake #earthquake #sismocdmx #Sismo #ciudaddemexico #MexicoCity pic.twitter.com/KieUuYuGKd

— Carlos De Niz (@CarlosDe_Niz) September 19, 2017

«Έχουμε κάποια κτίρια (που κατέρρευσαν) στα οποία κατά τις πληροφορίες μας μπορεί να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα. (Τα σωστικά συνεργεία) δουλεύουν με πολλή προσοχή», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί κι άλλο προσωπικό για να συνδράμει στις έρευνες.

#FuerzaMéxico | Rescate de dos niños de la escuela Enrique Rebsamen, en Villa Coapa, DF. pic.twitter.com/aGbm0M5Gyt

— teleSUR TV (@teleSURtv) September 20, 2017

Ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν αντιμέτωπα με κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς πέρα από τη συνηθισμένη μεγάλη κίνηση ο σεισμός εξώθησε εκατομμύρια ανθρώπους να προσπαθήσουν να φτάσουν στα σπίτια τους το συντομότερο.

More than 140 dead after powerful earthquake hits southern #Mexico

— lecia (@diversitymtrs) September 20, 2017

Την ίδια ημέρα πριν από 32 χρόνια, το 1985, ένας άλλος καταστροφικός σεισμός στην ίδιες περιοχές είχε στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 10.000 πολιτών.

In Pictures: The Deadly #Earthquake That Just Rattled #Mexico City pic.twitter.com/lxJXuQh6CC

— ABP News (@abpnewstv) September 20, 2017

Ο σεισμός ήταν ο δεύτερος που συγκλονίζει το Μεξικό μέσα στον Σεπτέμβριο: Ο σεισμός 8,2 βαθμών που έπληξε νότιες Πολιτείες την 7η Σεπτεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 98 ανθρώπους.

At least 27 buildings collapsed in #Mexico City #quake – President Pena Nieto pic.twitter.com/5NYQhdJN7C

— RT (@RT_com) September 19, 2017

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μεξικού Γεωργία Μπουτσιάνη, δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα